Nemecký exkancelár Kohl je na jednotke intenzívnej starostlivosti

Bývalý nemecký kancelár Helmut Kohl je po operácii črevného traktu na jednotke intenzívnej starostlivosti na klinike v meste Heidelberg. S odvolaním sa na zdroje blízke exkancelárovi časopis Bunte v utorok uviedol, že 85-ročný Kohl je v bezvedomí.

02.06.2015 15:39 , aktualizované: 22:58
Helmut Kohl Foto: ,
Bývalý nemecký kancelár Helmut Kohl na snímke z roku 2013.
debata (2)

Vedenie kliniky sa k týmto informáciám odmietlo vyjadriť. Strojca nemeckého znovuzjednotenia sa začiatkom mája podrobil výmene bedrového kĺbu a začiatkom júna mal ísť do bavorského rehabilitačného centra, čo je teraz otázne.

Ešte po operácii bedrového kĺbu Kohl médiám povedal, že je spokojný a chce sa hlavne čo najskôr vrátiť domov. Agentúra DPA zistila z okolia exkancelára, že jeho stav je „veľmi vážny“. Der Spiegel označil Kohlov stav za kritický.

Kohl bol najdlhšie slúžiacim povojnovým kancelárom, pričom Nemecko viedol od roku 1982 do 1998. Na čele Kresťanskodemo­kratickej únie (CDÚ) stál 25 rokov od roku 1973. Jeho zdravotný stav bol v posledných rokoch chabý a väčšinou ho bolo vidieť len na invalidnom vozíku. Doma ho oslavujú ako „otca zjednotenia Nemecka“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Helmut Kohl