Tragédia v Česku: Pri požiari chaty na školskom výlete zomrela učiteľka a žiak

Českom otriasla tragédia, ku ktorej došlo počas školského výletu v Českom raji. Pri požiari chaty v rekreačnom areáli pri Kněžmoste zomreli v noci na piatok dvaja ľudia a ďalší traja skončili so zraneniami v nemocnici.

05.06.2015 14:45
debata

V stredisku pri Drhlenskom rybníku boli ubytovaní študenti zo Strednej umeleckopriemyslnej školy sklárskej v Železnom Brode, obeťami sú ale podľa polície dospelí. Podľa informácií portálu iDnes.cz mŕtvy študent bol čerstvý maturant z tej istej školy. Nebol oficiálnym členom výletu, prišiel za žiakmi neskôr. Portálu to neskôr potvrdila aj samotná riaditeľka školy Zdeňka Laštovičková.

Oheň prepukol v dvoch hlavných budovách areálu s chatkami, hasiči museli evakuovať tridsať ľudí, prevažne študentov.

Študent boli v Českom raji na školskom výlete a údajne za nimi prišli aj kamaráti a známi. „Jednou obeťou je študent, ktorý nepatril k školskému výletu. Druhá obeť je z pedagogického dozoru,“ povedal pre portál lidovky.czhovorca hasičov Ladislav Holomčík.

Podľa policajtov nebol nikto zo študentov ani dospelých pod vplyvom alkoholu. „U všetkých študentov i členov pedagogického dozoru sme urobili dychovú skúšku, výsledok bol negatívny,“ povedala hovorkyňa mladoboleslavskej polície Lenka Sikorová.

Požiar nahlásili hasičom v noci o 2.00, o tri hodiny sa im podarilo dostať plamene pod kontrolu, v budove pri tom objavili dve telá obetí. V nemocnici skončilo ešte dievča, ktoré sa nadýchalo dymu a dvaja muži, ktorí utrpeli popáleniny. Na výlete bolo 28 žiakov a päť členov pedagogického dozoru.

debata chyba
Viac na túto tému: #obete #hasiči #požiar #školský výlet