Ropné nádrže pri Kyjeve stále horia, jedna z nich vybuchla

V areáli ropnej rafinérie Vasylkiv pri Kyjeve stále horí 13 menších zásobníkov ropy a jeden väčší s kapacitou 900 kubických metrov.

11.06.2015 10:40
Ukrajina, požiar Foto: ,
Požiar v ropnej rafinérii stále trvá.
debata (24)

Na mieste havárie, pri ktorej v noci zo stredy na utorok z doteraz nejasných príčin došlo k výbuchu a usmrteniu štyroch ľudí, sú stále stovky hasičov, ktorí okrem boja s ohňom ochladzujú okolité objekty.

Ešte v noci zo stredy na štvrtok sa z rafinérie ozývali explózie, oznámili agentúre Interfax očití svedkovia. Explóziu nádrže s kapacitou okolo 60 ton paliva záchranári údajne očakávali a miesto výbuchu včas opustili.

Ukrajinská prokuratúra podľa serveru Cenzor začala v súvislosti s haváriou dve trestné stíhanie. Majiteľa rafinérie, spoločnosť BRSM-diesel, vinia prokurátori z porušenia predpisov pri stavbe zásobníkov. Panuje vraj podozrenie, že celý objekt bol postavený v rozpore so zákonom a produkcia závodu je fakticky ilegálna.

Druhé trestné stíhanie je vedené proti neznámemu páchateľovi pre porušenie bezpečnostných predpisov pri zaobchádzaní s horľavými látkami.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Kyjev #Ukrajina