Český politik Okamura chce plebiscit o vystúpení krajiny z EÚ

České ministerstvo vnútra zaregistrovalo v uplynulých dňoch nové hnutie bývalého lídra parlamentného hnutia Úsvit priamej demokracie, podnikateľa Tomia Okamuru. Informovali o tom české elektronické i printové médiá.

17.06.2015 18:30
debata (30)

O členstvo v subjekte s názvom Sloboda a priama demokracia (SPD), ktorý už začal s náborom členov, prejavili podľa samotného Okamuru záujem už tisíce ľudí.

V septembri by sa mala konať programová konferencia nového subjektu, na ktorej sa uskutočnia aj voľby členov jeho predsedníctva.

Hnutie, ktoré si chce podľa slov ďalšieho bývalého člena Úsvitu Radima Fialu klásť radikálne politické ciele, tvrdí, že Európska únia očakáva, aby sme sa vzdali slobody, prijali regulácie, zavrhli svoje tradičné hodnoty a prijali imigrantov.

Jedným z cieľov českého subjektu so skratkou SPD, pripomínajúcou Sociálnodemokra­tickú stranu Nemecka, bude preto vypísanie referenda o vystúpení Českej republiky z Európskej únie, ďalšími posilnenie cudzineckej polície alebo postavenie radikálneho islamu mimo zákon.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Česko #SPD #členstvo v EÚ #Tomio Okamura