Proti imigrantom môže Česko nasadiť aj armádu

V prípade, že by sa ešte zhoršila situácia s imigrantmi, môže Česká republika nasadiť aj armádu na ochranu hraníc. Navyše, podľa ministerstva vnútra môžu polícii pomáhať aj príslušníci väzenskej služby alebo colnej správy - už sú na to pripravené plány.

28.06.2015 10:12
debata (8)

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zvolal na nedeľu predsedníctvo Bezpečnostnej rady štátu. Píše o tom spravodajský server Novinky.cz.

„Polícia zvýšila kontroly a posilnila opatrenia v krajoch, ktoré susedia s Rakúskom. Kapacity polície však majú svoje limity. Pri dlhodobom nasadení či pri veľkom nápore bude treba zapojiť i ďalšie zložky,“ tlmočila v sobotu večer slová českého ministra vnútra Milana Chovanca (ČSSD) jeho hovorkyňa Petra Kučerová.

„Konkrétne plány máme pripravené. Detaily však nie sú určené na zverejnenie. Vláda môže povolať na plnenie úloh polície vojakov v činnej službe a príslušníkov väzenskej služby alebo colnej správy,“ doplnila Kučerová v Novinkách.

Premiér Sobotka zvolal na nedeľu večer predsedníctvo Bezpečnostnej rady. Znepokojujú ho útoky v Tunisku a vo Francúzsku a tiež ilegálni imigranti.

Už skôr v sobotu bolo oficiálne oznámené, že sa v Českej republike zvyšujú bezpečnostné opatrenia napríklad na letiskách a pri ambasádach, informoval internetový portál.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #armáda #hranice #utečenci #Bohuslav Sobotka