V areáli námorníctva vo Washingtone zasahovali kvôli planému poplachu

Rozsiahlu bezpečnostnú operáciu v areáli amerického námorníctva vo Washingtone vyvolala informácia o údajnej streľbe. Dve hodiny od vyhlásenia ale polícia a Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) informovali, že nenašli žiadne dôkazy, že by k streľbe došlo.

02.07.2015 16:40
útok, usa, policajt, Foto:
Polícia po hlásenom útoku strážila okolie areálu námorníctva vo Washingtone. Informácie o streľbe sa nepotvrdili.
debata (5)

Polícia ukončila vyšetrovanie dve hodiny od rozšírenia falošnej správy, odvolala tiež uzavretie celej oblasti, ktorú predtým z časti evakuovala. Nenašla žiadne dôkazy, že by sa v areále strieľalo a nenašla ani zbrane. Nikoho vraj na mieste nezadržala. Privolaní požiarnici potvrdili, že na mieste neboli žiadni zranení. Bezpečnostnú akciu ukončili, ďalšie vyšetrovanie incidentu podľa hovorkyne washingtonskej polície povedú úrady námorníctva.

Zástupcovia námorníctva údajne svojich zamestnancov vyzvali, aby sa na svoje pracovisko zatiaľ nevracali. Okrem polície sa na rozsiahlom zásahu podieľala armáda, požiarnici, FBI a pracovníci ministerstva vnútornej bezpečnosti. Reagovali vraj na telefonát, ktorým niekto nahlásil streľbu pri budove číslo 197.

Práve táto budova sa stala terčom útoku v septembri roku 2013. Vtedy 24-ročný bývalý príslušník záloh vojenského námorníctva Aaron Alexis zabil 12 ľudí. Duševne chorý strelec pri tomto čine zahynul.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #USA