McCain vyzval Trumpa, aby sa ospravedlnil rodinám vojnových zajatcov

Americký senátor John McCain vyzval v pondelok republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, aby sa ospravedlnil rodinám vojakov za svoj výrok, že vojnoví zajatci nie sú hrdinovia. Išlo o jeho prvú reakciu na Trumpove slová, ktoré odzneli počas víkendu, informovala agentúra Reuters.

21.07.2015 07:16
John McCain Foto: ,
Americký senátor John McCain
debata (32)

Išlo o jeho prvú reakciu na Trumpove slová, ktoré odzneli počas víkendu, informovala agentúra Reuters. Tento realitný magnát si vyslúžil ostrú kritiku aj zo strany spolustraníkov po tom, ako na republikánskom fóre v štáte Iowa uviedol, že McCain, ktorý počas Vietnamskej vojny slúžil ako bojový pilot vojenského námorníctva (US Navy) a po zostrelení strávil vyše päť rokov v zajatí, nie je vojnovým hrdinom, pretože padol do rúk nepriateľa.

McCain, dlhoročný senátor za štát Arizona, v rozhovore pre stanicu MSNBC bagatelizoval osobný útok. „Domnievam sa, že Trump by sa mal ospravedlniť rodinám, ktoré priniesli obeť v konfliktoch a tým, ktorí podstúpili väznenie, slúžiac našej vlasti. Bolo pre mňa cťou, že som slúžil v spoločnosti hrdinov. Ja hrdinom nie som,“ uviedol McCain.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #John McCain #prezidentský kandidát #Donald Trump #vojnoví zajatci