Salvádor: Kriminálne skupiny útočia na vodičov autobusov

Neznámi ozbrojenci nastúpili do autobusu neďaleko salvádorského hlavného mesta a spustili streľbu na vodiča a cestujúcich. Pri útoku zomreli štyria ľudia a štyria ďalší utrpeli zranenia, napísala to vo štvrtok agentúra AP.

06.08.2015 08:00
debata

Pri incidente v departmente Cuscatlán asi 21 kilometrov od San Salvádoru zomreli šofér, predajca lístkov a dvaja pasažieri, špecifikoval úrad federálnej prokuratúry a dodal, že zranených hospitalizovali. Podľa vyšetrovateľov nastúpilo do autobusu, smerujúceho do metropoly, najmenej päť členov kriminálneho gangu, zastrelili vodiča a potom zaútočili na cestujúcich.

Pri ďalšom incidente postrelili útočníci vodiča autobusu v severnej časti mesta. Autobusová doprava následne pozastavila svoju prevádzku na prímestských linkách; vláda vydala varovanie pre vozidlá, aby sa vrátili na svoje východiskové stanovištia.

Autobusovú dopravu v Salvádore paralyzovala už v uplynulom týždni séria útokov namierená na šoférov autobusov. Ich zámerné zabíjanie je podľa AP súčasťou taktiky miestnych kriminálnych gangov, ktoré chcú takýmto tlakom na vládu docieliť prepustenie svojich vodcov z väzení.

debata chyba
Viac na túto tému: #útoky #Salvádor #autobusy