Taliansko: Za jediný deň zachránili 1 550 migrantov

Neďaleko líbyjského pobrežia v Stredozemnom mori v pondelok za jediný deň zachránili viac ako 1 550 utečencov, ktorí sa nachádzali na palubách siedmich plavidiel. Informáciu talianskej Pobrežnej stráže sprostredkoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

10.08.2015 22:16
debata (39)

Na záchranných akciách sa podieľali aj plavidlá Lekárov bez hraníc, maltskej organizácie MOAS, ako aj írskeho a talianskeho námorníctva.

Najchúlostivejšou záchrannou akciou bola v pondelok evakuácia celkove 775 ľudí z dvoch preplnených lodí, z ktorých jedna ťahala tú druhú. Záchrana týchto migrantov si vyžiadala päť hodín a podieľali sa na nej posádky plavidiel talianskej a švédskej Pobrežnej stráže, ako aj talianskeho námorníctva.

Velenie gréckej polície suspendovalo príslušníka policajného zboru, ktorý mal na ostrove Kos vyfackať jedného z migrantov. Záznam incidentu sa na jednej zo sociálnych sietí objavil vďaka reportérovi tlačovej agentúry AP. Grécka polícia súčasne oznámila, že okolnosti, ktoré viedli k incidentu, podrobí vyšetrovaniu.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #lode #utečenci #Stredozemné more #evakuácia