Na prechod pri Nickelsdorfe dorazilo v noci 2-tisíc utečencov

Na rakúsko-maďarský prechod v Nickelsdorfe dorazilo v noci ďalších 2-tisíc utečencov. Ľudia prichádzali peši po skupinách z mesta Hegyshalomu v Maďarsku, informovalo policajné veliteľstvo východorakúskej spolkovej krajiny Burgenland.

09.09.2015 21:05 , aktualizované: 10.09.2015 07:38
utečenci, Nickelsdorf, migranti Foto: ,
Do Rakúska v noci prišlo peši ďalších 2-tisíc utečencov, rakúska polícia sa obáva, že súčasný nápor v Nickeldorfe nezvládne.
debata (22)

Rakúska polícia musela kvôli novému náporu utečencov uzavrieť z bezpečnostných dôvodov cestu vedúcu z hranice do Nickelsdorfu. Podľa polície bude veľmi ťažké utečeneckú vlnu zvládnuť vzhľadom na nedostatok dopravných prostriedkov. „Naše dopravné možnosti sú vyčerpané,“ povedal policajný hovorca.

Hranica medzi Maďarskom a Rakúskom prežívala nápor najmä cez víkend, keď ju prekročilo 14-tisíc migrantov. V noci na pondelok posledná skupina utečencov odišla vlakom do Viedne a v Nickelsdorfe obnovili normálnu prevádzku. V pondelok príliv utečencov ustal.

Policajný hovorca Helmut Marban začiatkom týždňa povedal, že úrady sa opäť zamerajú na kontroly vozidiel najmä v snahe zadržať pašerákov ľudí. Zároveň ale čakajú, či sa príliv migrantov opäť prudko nezvýši.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #utečenci #Nickelsdorf #migračná kríza