Expremiér Miller o kvótach: Poľsko zaplatí za odtrhnutie sa od V4

Poľsko hlasovalo na rokovaní ministrov vnútra členských krajín Európskej únie v Bruseli za návrh prerozdelenia utečencov medzi členské krajiny preto, že bola splnená absolútna väčšina jeho požiadaviek, tvrdia poľskí predstavitelia.

22.09.2015 21:52
debata (111)

Bývalý poľský premiér Leszek Miller dal v televíznej relácii Fakty po faktach najavo, že výsledok utorňajšieho hlasovania ministrov vnútra nebude mať podľa jeho názoru dlhú trvanlivosť a už za krátky čas nemusí byť aktuálny. Súčasne netajil dojem, že „za omyl Angely Merkelovej zaplatíme“.

Miller hovoril o tom, že nemecká kancelárka a rakúsky kancelár Werner Faymann najskôr obišli predpisy Európskej únie a umožnili vstup tisícov utečencov na jej územie bez akýchkoľvek konzultácií a teraz chcú presadiť ich rozdelenie medzi členské krajiny.

Podľa niekdajšieho predsedu poľskej vlády Varšava môže nemálo zaplatiť za odtrhnutie sa od ostatných krajín Vyšehradskej štvorky, ktoré sa vždy snažili držať pohromade. Súčasne dodal, že napriek dnešnému hlasovaniu by Poliaci mali mať bližšie k Čechom alebo Slovákom ako k bohatým Nemcom. Navyše expremiér skonštatoval, že utorňajšie rozhodnutie neznamená koniec exodu na starý kontinent.

111 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Poľsko #kvóty #migračná kríza