Nemecko: Vianočným trhom v Friedrichsdorfe sa vyhrážali teroristi

Zrejme islamisti prenikli na internetovú stránku vianočného trhu nemeckého mesta Friedrichsdorf a namiesto informácií k trhom na ňu vyvesili výhražný odkaz. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA, podľa ktorej sa k počítačovému útoku prihlásila skupina Kybernetická armáda mudžáhidov.

19.11.2015 09:20
debata (1)

Hackeri na napadnutom webe tvrdia, že patria k teroristickej sieti Al-Kajdá. V anglicky písanom texte vyzývajú, aby „moslimovia a Mudžahedíni“ v Sýrii boli ponechaní na pokoji. Odkaz doprevádza arabská hudba.

Vianočné trhy v meste Friedrichsdorf, ktoré leží severne od Frankfurtu nad Mohanom, sa tento rok majú konať od 18. do 20. decembra. Polícia k tomuto počítačovému útoku zatiaľ nevydala žiadnu správu.

Teroristickým rizikám sa venovala stredajšia porada na Spolkovom kriminálnom úrade. Jeden z jej účastníkov, zemský minister vnútra Porýnie-Falcka Roger Lewentz, vyhlásil, že nemecké bezpečnostné zložky nemajú signály, že by vianočným trhom hrozil teroristický útok.

Spolkový minister vnútra Thomas de Maiziére však upozornil, že bezpečnostná situácia v krajine je vážna, okrem iného s ohľadom na piatkové atentáty v Paríži.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #hackeri #hrozba teroristických útokov #vianočné trhy