Rakúsky politik navrhuje vybudovať v EÚ ostrovné väzenie pre militantov

Európska únia by mala vybudovať väzenie na ostrove, do ktorého by zatvárala odsúdených militantov na zvyšok ich životov, povedal to v piatok rakúsky ultrapravicový politik Heinz-Christian Strache, ktorého opozičná Slobodná strana Rakúska (FPÖ) končí v prieskumoch verejnej mienky pravidelne na prvom mieste.

20.11.2015 21:52
debata (67)

Po parížskych útokoch požaduje pre militantov sprísnenie trestov, informovala tlačová agentúra Reuters.

Na tlačovej konferencii vo Viedni Strache obhajoval potrebu osobitného väzenia pre militantov, aby sa im zabránilo v kontakte s ďalšími väzňami a ich ovplyvňovaní.

„Je potrebné európske väzenie pre týchto najhorších porušovateľov zákona a islamských teroristov a vrahov… Mohol by to byť ostrov,“ dodal. Okrem iného tiež navrhol zbavovať džihádistov štátnej príslušnosti.

Na otázku, či má na mysli konkrétny ostrov, uviedol rad návrhov. „Možno by nám pomohli Gréci,“ pokračoval. „Alebo Taliani s ostrovom Lampedusa,“ dodal.

Počas týždňa, ktorý uplynul od útokov v Paríži so 130 obeťami na životoch z minulého piatka, sa populistickí politici v Európe poponáhľali s výzvami na zastavenie prílevu utečencov pred konfliktami na Blízkom východe a v Afganistane do Európy. Strache však výslovne útoky v Paríži a migrantov nespomenul.

67 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #Rakúsko #militanti