V Turecku zatkli muža, ktorý zrejme skúmal ciele teroristov v Paríži

Turecká polícia zadržala Belgičana marockého pôvodu. Je podozrivý, že pre organizáciu Islamský štát (IS) skúmal cieľové miesta pre útoky, pri ktorých teroristi pred týždňom v Paríži povraždili 130 ľudí. S odvolaním sa na nemenovaného činiteľa tureckej vlády to v sobotu uviedla agentúra Reuters.

21.11.2015 11:21
debata (2)

Zdroj tak potvrdil informáciu, ktorú zverejnila turecká agentúra Dogan. Bez oznámenia bližších podrobností tiež potvrdil, že zadržali ešte dvoch ďalších mužov.

Zadržaným mužom organizácie Islamský štát je dvadsaťšesťročný Ahmet Dahmane. Policajti ho zatkli v jednom luxusnom hoteli v prímorskom meste Antalya na juhu Turecka, oznámila agentúra Dogan, ktorá neuviedla zdroj svojich informácií.

Agentúra tiež napísala, že na diaľnici neďaleko hotela boli zadržaní ďalší dvaja muži. Sú to sýrski občania a úrady ich podozrievajú, že ich IS poslal do Turecka, aby Dahmanimu zaistili bezpečný prechod hranice do Sýrie. Predpokladá sa, že sa mali s Dahmanim stretnúť.

Prítomnosť Dahmaniho v Turecku policajný protiteroristický útvar zaznamenal pri jeho prílete do Antalye. Agenti ho potom sledovali cestou do hotela, kde ho potom zadržali.

Pri teroristických útokoch v Paríži zahynulo minulý týždeň 129 ľudí, ďalších asi 350 bolo zranených. Tento týždeň zomrel ďalší zranený, celkom tak na následky útokov zomrelo 130 ľudí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #Islamský štát #teror v Paríži