Počet prichádzajúcich utečencov sa začína znižovať

Počet migrantov prichádzajúcich na územie Slovinska sa začal znižovať. Konštatovala to slovinská agentúra STA odvolávajúca sa na bilanciu 5 260 utečencov, ktorí podľa polície prišli do krajiny v nedeľu.

23.11.2015 12:06
debata (15)

Množstvo prichádzajúcich ľudí je podľa STA výrazne nižšie oproti počtom registrovaných migrantov v čase vrcholenia utečeneckej krízy koncom októbra. Policajné záznamy z tohto obdobia hovorili o 7– až 8-tisíc nových utečencoch prichádzajúcich denne z Chorvátska. Pre porovnanie, v sobotu ich bolo menej ako 3-tisíc.

Spomalenie tempa prichádzajúcich migrantov môže byť tiež dôsledkom naplnenia kapacít prijímacích stredísk. V pondelok o 6.00 h čakalo na registráciu v obci Dobova, ktorá je hlavným priechodom medzi Chorvátskom a Slovinskom, iba približne 2 500 osôb.

Celkový počet migrantov, ktorí od polovice októbra vstúpili na územie Slovinska, je po tomto víkende 255-tisíc, dodala STA.

Prichádzajúci migranti sa najskôr registrujú v prijímacom stredisku v Dobovej, odkiaľ ich vlakmi a autobusmi rozvážajú do ubytovacích zariadení po celej krajine. Väčšinu z nich však vlakom prevezú do obce Šentilj na severovýchode Slovinska, pri ktorej sa nachádza hlavný hraničný železničný priechod do Rakúska.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovinsko #utečenci #migranti