Pri samovražednom útoku v Pakistane zahynulo 22 ľudí

Najmenej 22 ľudí zahynulo a vyše 70 ďalších sa zranilo pri samovražednom atentáte pred vládnym úradom v meste Mardan na severozápade Pakistanu. K útoku sa prihlásila pakistanská odnož radikálneho hnutia Taliban, informovala agentúra Reuters.

29.12.2015 13:43 , aktualizované: 16:42
Pakistan Foto: ,
Zdravotníci z nemocnice v Péšávare ošetrujú muža, ktorý zostal zranený po samovražednom útoku.
debata

„Samovražedný atentátnik prišiel na motocykli plnom výbušnín pred úrad v Mardane, kde v radoch čakalo veľa ľudí,“ povedal policajný dôstojník Naim Chán. Atentát sa stal pred úradom, kde sa vydávajú občianske preukazy. Dvadsať osem ľudí je podľa hovorcu záchranárov v kritickom stave.

Mardan leží asi 50 kilometrov severozápade od Péšávaru, hlavného mesta provincie Chajbar Pachtunchvá, ktorá susedí s Afganistanom. Pakistanský Taliban, ktorý sa usiluje o zvrhnutie vlády a nastolenie prísnej islamskej vlády, tu mal v minulosti na svedomí obdobné útoky.

Hovorca radikálov Ehsanullah Ehsan oznámil, že úrad bol podľa neho legitímnym cieľom, pretože ide o súčasť „nenávideného pakistanského štátu“. „Zaútočíme na všetky pakistanské organizácie, ktoré sú priamo alebo nepriamo súčasťou tejto vojny,“ uviedol Ehsan vo vyhlásení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pakistan #samovražedný útok