Novinárku, ktorú uniesli v Mexiku, našli mŕtvu

Novinárku Anabel Salazarovú, ktorú v mexickom štáte Veracruz uniesli tento týždeň neznámi ozbrojenci, našli mŕtvu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

10.02.2016 07:22
debata

Salazarovej telo sa našlo na diaľnici v susednom štáte Puebla a identifikovať ju pomohli jej rodinní príslušníci, uvádza sa vo vyhlásení štátneho prokurártora vo Veracruze.

Salazarovú, ktorá sa ako novinárka zaoberala organizovaným zločinom a písala pre miestny denník v meste Orizaba, uniesli ozbrojenci z jej domu neďaleko mesta v pondelok nadránom a odviezli ju na neznáme miesto.

Prokuratúra v súčasnosti preveruje „všetky prípadné Salazarovej kontakty“, pretože údajne bola videná v spoločnosti nemenovaného člena drogového kartelu Zetas, keď ho v roku 2014 zatkli. Odkedy sa v roku 2010 ujal funkcie guvernéra Veracruzu Javier Duarte, bolo v tomto juhomexickom štáte zavraždených 15 novinárov a ďalší traja sú nezvestní.

Duarte tvrdí, že väčšina zo zabitých novinárov mala kontakty na podsvetie alebo sa stali obeťami bežných zločinov, za čo si opakovane vyslúžil kritiku medzinárodnej novinárskej obce.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #únos #novinári #Zetas