Vedenie českej školy popiera podiel viny na úmrtí šikanovanej učiteľky

Česká školská inšpekcia a kriminalisti preverujú úmrtie učiteľky zo strednej priemyselnej školy v českých Malešiciach, ktorú dlhodobo šikanovali jej žiaci. Podľa zdrojov sa na smrti učiteľky mohli podpísať psychické dôsledky šikany, vedenie priemyslovky však takúto súvislosť odmieta.

17.02.2016 15:36
debata (25)

Informoval o tom český portál iDNES.CZ

Po medializovaní prípadu sa na internete objavila petícia volajúca po rezignácii vedenia školy, ktoré prípad údajne pol roka prehliadalo. Petíciu už podpísalo asi dvesto ľudí. „Nie je možné, aby škola pol roka kryla týranie učiteľa a odôvodňovala to tým, že nemala dostatočné signály o tom, že niečo nie je v poriadku,“ píše sa v petícii.

Riaditeľ priemyslovky František Bártl však rezignáciu na svoju funkciu odmieta a myslí si, že v danej situácii postupoval správne. „My sme v tom prípade urobili všetko, čo bolo v našich silách," uviedol Bártl.

Podľa zdrojov iDNES začali žiaci 55-ročnú učiteľku angličtiny šikanovať približne pred pol rokom. Spočiatku sa jej vysmievali alebo ju ťahali za vlasy, neskôr psychický nátlak na učiteľku zintenzívnili a dokonca ju prenasledovali po chodbách školy. Vedeniu priemyslovky sa asi v polovici januára do rúk dostalo video, na ktorom správanie troch žiakov zaznamenali ich spolužiaci. Predtým vraj žiadne problémy nepozorovali. Vinníkov už škola podmienečne vylúčila s tým, že ďalšie kroky si ešte premyslí.

Prípadom sa už začalo zaoberať ministerstvo školstva, pražský magistrát aj kriminalisti. Polícia má k dispozícii tiež ďalšie videozáznamy zobrazujúce šikanu učiteľky.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #smrť #šikana #učiteľka