Seehofer trvá na postupnom znižovaní počtu migrantov

Podľa bavorského premiéra Horsta Seehofera je nevyhnutné postupne znižovať množstvo migrantov, ktorí prichádzajú do Európy.

04.03.2016 16:46
Horst Seehofer, Viktor Orbán Foto: ,
Bavorský premiér Horst Seehofer (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán počas konferencie v Budapešti.
debata (6)

Povedal to na tlačovej konferencii v Budapešti po rozhovore s maďarským premiérom Viktorom Orbánom, ktorý je jedným z najhlasnejších kritikov postoja nemeckej kancelárky Angely Merkelovej k migračnej kríze.

„Úspech… zahŕňa znižovať počas dlhšieho obdobia počet migrantov, ktorí prichádzajú do Európy,“ uviedol podľa agentúry Reuters Seehofer, ktorý v Nemecku patrí medzi hlavných kritikov kancelárkinej migračnej politiky.

Predseda bavorskej Kresťanskej únie (CSU), ktorá je koaličným partnerom Kresťanskodemo­kratickej únie (CDU) Merkelovej, okrem iného tiež povedal, že krajiny, ktoré chránia vonkajšie hranice Európy, by nemali v tejto situácii ponechať osamote.

Zjavne sa tak postavil aj za Orbánov tvrdý postup voči ilegálnej migrácii, ktorý zahŕňa prísnejšiu kontrolu na hraniciach, vrátane plotov.

Predseda maďarskej vlády podľa agentúry MTI Seehoferovi počas tlačovej konferencii poďakoval za „bavorské porozumenie bez predsudkov, pokiaľ ide o problémy Maďarska počas migračnej krízy“.

Orbán však tiež vyhlásil, že sa so Seehoferom v Budapešti nezišli „proti Angele Merkelovej“. „Nezišli sme sa tu s cieľom oslabiť nemeckú vládu,“ vyhlásil a dodal, že záujmom Maďarska je silná nemecká vláda a silný nemecký kancelár.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Viktor Orbán #Angela Merkelová #Bavorsko #CSU #utečenecká kríza #Horst Seehofer