V ruskom Dagestane zmarili teroristický útok, ozbrojencov zabila vlastná nálož

Ruské bezpečnostné zložky zmarili v Dagestanskej republike teroristický útok. Počas zásahu sa ozbrojenci vyhodili do vzduchu vlastnou náložou.

30.03.2016 22:09
debata (1)

„Popoludní sa príslušníci motorizovanej policajnej skupiny pokúšali zastaviť podozrivé vozidlo v dedine Sirtyč, ktoré išlo v smere na (mesto) Derbent. Keď si násilníci uvedomili, že nemôžu uniknúť, aktivovali podomácky vyrobené výbušné zariadenie, pričom došlo k silnej explózii. Jeden policajt, ktorý sa zúčastnil na prenasledovaní zločincov, utrpel smrteľné zranenia. K zraneniam civilistov nedošlo,“ napísal NAK vo vyhlásení.

Uviedol to pre agentúru TASS Národný protiteroristický výbor (NAK). Na miesto činu vyslali operatívnu a vyšetrovaciu skupinu a expertov na výbušniny z Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Na identifikácii zločincov sa pracuje.

V Dagestane došlo k násilnostiam aj v utorok, informovala agentúra RIA Novosti. Výbuch nálože nastraženej pri ceste zasiahol dve vozidlá z konvoja jednotiek ministerstva vnútra. Jeden policajt zahynul, dvaja utrpeli zranenia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Rusko #Dagestan