Kolumbijský vojak blúdil v džungli 23 dní, prežil vďaka korytnačke

Viac ako tri týždne strávil stratený kolumbijský vojak uprostred hustej džungle, kde sa nechtiac vzdialil od svojej jednotky.

31.03.2016 16:56
debata (3)

Prežil vraj vďaka dažďovej vode a semienkam a kôre, ktoré jedol. Jeho najvýživnejšou potravou bola surová korytnačka, ktorá mu v pralese skrížila cestu. Pátranie po ňom úspešne skončilo po 23 dňoch, napísal spravodajský web stanice BBC.

Yeffer Sánchez (26) vyrazil so svojimi kolegami 5. marca na pochod džungľou v departemente Meta v centrálnej časti krajiny. V jednej chvíli však zistil, že zostal sám.

Sprvu bol presvedčený, že sa po neho jednotka vráti, čoskoro mu však došlo, že musí skúsiť nájsť cestu na vlastnú päsť.

„Džungľa bola príliš hustá, snažil som sa ísť priamo, ale stále som sa vracal na rovnaké miesto,“ opísal.

Síce mal pri sebe zbraň a mohol kolegov upozorniť výstrelom, bál sa však, že priláka pozornosť povstalcov, ktorí sú v tejto oblasti veľmi aktívni.

Obavy z geril či divokej zveri však po niekoľkých dňoch vystriedal strach z toho, že zomrie na dehydratáciu a nedostatok potravy.

V blízkosti nebola žiadna rieka, mal však šťastie, že sa stratil v období dažďov a mohol piť vodu nasiaknutú do listov či lián.

Medzitým sa živil semienkami, korienkami či kôrou. Keď už vraj bol na pokraji vyčerpania, narazil na korytnačku, ktorú surovú zjedol. To mu možno zachránilo život.

Nakoniec ho objavil člen pátracej jednotky. „Nestrieľajte, som stratený vojak,“ volal Sánchez na muža, ktorý naňho mieril puškou.

Keď mu povedali, že ho hľadajú už 23 dní, nechcel tomu veriť. Sám to vraj spočítal na 17 dní.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vojak #Džungla #kolumbia #korytnačka