Salah Abdeslam sa odmietol odpáliť, tvrdí jeho brat

Salah Abdeslam - podozrivý zo spáchania parížskych atentátov a minulý mesiac zadržaný v Bruseli - sa odmietol v deň vlaňajších útokov vo francúzskej metropole odpáliť ako samovražedný útočník. Podľa agentúry Reuters to francúzskej televíznej stanici BFM TV povedal jeho brat Mohamed.

02.04.2016 13:09
terorista, Salah Abdeslam, Foto:
Salah Abdeslam.
debata (6)

„Keby som to bol urobil, bolo by viac obetí. Našťastie som to vykonať nemohol,“ vyznal sa Salah Abdeslam bratovi.

Abdeslam, ktorý bude z Belgicka oficiálne vydaný Francúzsku, zopakoval svoju ponuku spolupracovať s francúzskymi orgánmi vyšetrujúcimi útoky z 13. novembra, ktoré zabili 130 ľudí. Povedal to tento týždeň jeho právnik.

Po svojom zatknutí z 18. marca v Bruseli odpovedal Abdeslam vyšetrovateľom na niekoľko otázok, neskôr však – po samovražedných bombových útokoch v Bruseli z 22. marca, ktoré usmrtili 32 ľudí – využil svoje právo nevyjadrovať sa.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že útoky v Bruseli i Paríži vykonali militanti z tej istej teroristickej siete – Islamského štátu (IS).

Abdeslam sa momentálne nachádza vo vyšetrovacej väzbe v belgickom meste Bruggy. Či sa podieľal aj na príprave útokov v Bruseli, zatiaľ jasné nie je.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #útoky v Paríži #Salah Abdeslam