Počet mŕtvych po zemetrasení v Ekvádore stúpol na 413

Počet obetí sobotňajšieho zemetrasenia v Ekvádore vzrástol na najmenej 413. Uviedli to v pondelok večer (v utorok ráno SELČ) miestne úrady, ktorých doterajšia predbežná bilancia bola najmenej 350 obetí. Ďalšie tisíce ľudí utrpeli zranenia. České ministerstvo zahraničia už skôr uviedlo, že nemá informácie o tom, že by medzi obeťami zemetrasenia boli Česi.

19.04.2016 07:26
debata (4)

Záchranné práce pokračujú a úrady očakávajú, že tragická bilancia najskôr ešte porastie. Najviac zasiahnuté sú pobrežné regióny blízko epicentra, predovšetkým potom turistické letovisko Pedernales, kde bola zničená väčšina domov. Veľké škody sú hlásené aj z miest Manta, Guayaquil a Portoviejo.

Otrasy mali silu 7,8 stupňa. Podľa viceprezidenta Jorgeho Glasa išlo o najsilnejšie zemetrasenie, ktoré túto juhoamerickú krajinu zasiahlo od roku 1979. Zemetrasenie sprevádzalo do nedeľného večera asi 230 následných otrasov, predovšetkým v oblasti mesta Pedernales. Len v tomto meste podľa polície zahynula stovka ľudí a asi 60 percent domov bolo zničených.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #Ekvádor