Ruský televízny štáb sa ocitol pod paľbou ukrajinských síl

Štáb ruskej televízie Rossija sa v nedeľu podvečer v oblasti Jasynuvata na východe Ukrajiny dostal pod paľbu prichádzajúcu z pozícií vládnych síl. Informovali o tom v pondelok ruské tlačové agentúry i web Vesti.ru.

16.05.2016 10:51
debata (478)

Incident, ktorý sa zaobišiel bez obetí a zranených, potvrdili samotní novinári i „ministerstvo obrany“ neuznanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR).

Spravodajca televízie Rossija Stanislav Nazarov pre agentúru RIA Novosti uviedol, že ukrajinské sily spustili paľbu z mínometov s kalibrom „nie menej ako 82 milimetrov“, granátometov a ručných strelných zbraní. Paľba prichádzala z opevneného palebného postu v blízkosti obce Avdijivka.

Podľa portálu Vesti.ru k obetiam na životoch nedošlo vďaka proruským povstalcom, ktorí novinárov sprevádzali a počas útoku ich kryli a vyviedli z nebezpečnej zóny.

RIA Novosti pripomenula, že od začiatku bojov v Donbase v apríli 2014 sa pod paľbou zo strany ukrajinských síl ocitlo viacero novinárov. O život prišli štyria: spravodajca programu Vesti Igor Korneľuk, kameraman Anton Vološin, fotograf agentúry Russia Today Andrej Stenin a kameraman Prvého kanálu Anatolij Kľan.

478 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #streľba #novinári #kríza na Ukrajine