V Maroku zatkli Taliana, plánoval teroristický útok

Marocké úrady zatkli talianskeho občana pre podozrenie z plánovania útokov, ktorými chcel podporiť extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS). Informovala o tom tlačová agentúra AP.

13.06.2016 20:03
debata (3)

Marocké ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že spomínaná fanatická moslimská organizácia „vymyla mozog“ neidentifikovanému mužovi s talianskym občianstvom a ten sa v roku 2014 bez úspechu pokúšal dostať do výcvikových táborov IS.

Talianske ministerstvo vnútra sa zatiaľ k prípadu nevyjadrilo.

V marockom vyhlásení sa uvádza, že Taliana zatkli v stredu 8. júna na letisku v meste Wudžda neďaleko hranice s Alžírskom. Muž predtým žil zväčša v Belgicku, ale po príchode do Maroka v júni 2015 trávil čas v Casablance, obchodnej metropole tohto severoafrického kráľovstva. Zverejnených bolo ešte niekoľko ďalších podrobností.

Tento prípad zatknutia je jedným z viacerých, súvisiacich s IS v Maroku. Minulý mesiac oznámili tamojší predstavitelia zatknutie čadského občana podozrivého z plánovania útokov na diplomatické budovy Západu a turistické lokality. V marci zverejnili informáciu, že vyšetrovatelia rozbili deväťčlennú bunku napojenú na IS v Líbyi, ktorá sa už nachádzala v poslednej fáze prípravy „teroristických operácií“ v Maroku.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroko #IS