Populárny bulvárny denník The Sun podporil brexit

Dva nové prieskumy verejnej mienky favorizovali dnes stúpencov odchodu Británie z EÚ, a to so šesť až sedempercentným náskokom. Zverejnili ich v deň, keď brexit verejne podporili aj najčítanejšie britské bulvárne noviny The Sun.

14.06.2016 14:26
debata (14)

Podľa telefonického a internetového prieskumu, ktorý publikoval denník Guardian, by v budúcotýždňovom referende hlasovalo za odchod 53 percent a za zotrvanie 47 respondentov. V uvedených číslach nie sú zahrnutí nerozhodnutí voliči.

Podľa iného prieskumu, zverejneného novinami The Times, je pomer stúpencov a odporcov brexitu 46 ku 39 percentám. Nerozhodnutých bolo 11 percent respondentov.

Denník The Sun dnes zverejnil na prvej strane článok, v ktorom voličov vyzýva, aby 23. júla hlasovali za vystúpenie Británie z EÚ. Budúcotýždňové referendum je podľa novín poslednou šancou na oslobodenie sa od diktátorských praktík Bruselu.

„V priebehu 43 rokov (britského) členstva bola EÚ čoraz viac chamtivá, nehospodárna, zastrašujúca a tak nekompetentná pri riešení kríz, až to vyráža dych,“ napísal The Sun, podľa ktorého by Britániu v únii čakala len neradostná budúcnosť.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska únia #Veľká Británia #The Sun #Brexit