Referendum bude nezvratnou životnou voľbou, varoval Cameron

Nadchádzajúce referendum o budúcnosti Británie v Európskej únii bude životnou voľbou, po ktorej už nebude možné zmeniť názor. V článku v nedeľnom vydaní nedeľníka The Sunday Telegraph to napísal premiér David Cameron, ktorý zotrvanie Londýna v európskom bloku podporuje.

19.06.2016 10:35
debata (7)

Referendum sa koná vo štvrtok. „Ak sa rozhodneme odísť z EÚ, tak odídeme, a to so všetkými následkami, ktoré budú mať dopad na každého v Británii. Ak sa rozhodneme odísť a keď sa to čoskoro ukáže ako veľká chyba, nebude už možnosť zmeniť názor,“ varoval Cameron. „Tak to je,“ povedal o referende s tým, že výsledky budú neodvolateľné.

Cameron v článku uznáva, že Európska únia nie je bezchybná. Zároveň podľa neho členstvo v EÚ symbolizuje základy „britskosti“, akými sú nielen súcit či spolupatričnosť, ale aj skeptický nadhľad.

Kampaň odporcov EÚ tvrdí, že referendum bude hlasovaním za demokraciu, ale podľa Camerona je už samotný plebiscit vrcholom demokracie, ktorú predstavovala zavraždená poslankyňa Jo Coxová. Dodal, že Coxová, ktorú tento týždeň zabil vrah v jej volebnom okrsku, predstavovala to najlepšie z Británie, teda slušnosť a milosrdenstvo.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #David Cameron #Brexit