Cameron naposledy viedol zasadnutie britskej vlády

Odchádzajúci britský premiér David Cameron v utorok naposledy viedol zasadnutie vlády, v stredu ho vo funkcii nahradí terajšia ministerka vnútra Theresa Mayová.

12.07.2016 13:04
Británia, david Cameron, brexit Foto: ,
Odchádzajúci britský premiér David Cameron v utorok naposledy viedol zasadnutie vlády, od stredy ho nahradí Theresa Mayová.
debata

Minister zdravotníctva Jeremy Hunt po rokovaní BBC povedal, že členovia kabinetu Camerona za jeho šesťročnú vládu ocenili.

„Naprieč kabinetom bola znateľná veľká hrdosť na to, čo David Cameron dosiahol, a smútok kvôli tomu, že to končí skôr,“ povedal Hunt. Dodal, že v čele gratulácií stáli Mayová a minister financií George Osborne.

Mayová Downing Street číslo desať, teda oficiálne sídlo premiéra, opustila neskôr ako jej kolegovia. Predpokladá sa, že po zasadnutí vlády s Cameronom dohadovala podrobnosti odovzdania moci a upresňovala si svoje budúce úlohy.

Pri príchode do Downing Street krátko novinárom pri dverách zapózovala. Kým dnes budovu navštívila ako ministerka, v stredu sa sem vráti ako druhá britská premiérka v histórii. Tou prvou bola Margaret Thatcherovej (vládla 1979 až 1990), ku ktorej médiá Mayovia prirovnávajú.

debata chyba
Viac na túto tému: #David Cameron #Theresa Mayová