Francúzsko uvalilo väzbu na päť údajných komplicov útočníka z Nice

Francúzske úrady vo štvrtok uvalili väzbu na päť údajných komplicov útočníka, ktorý minulý týždeň v Nice narazil nákladným autom do davu a zabil 84 ľudí. S odvolaním sa na štátne zastupiteľstvo v Paríži o tom dnes informovala agentúra AFP.

22.07.2016 07:32
Nice, útok Foto: ,
Polícia pred nákladným autom v Nice, ktorého vodič spáchal útok.
debata (5)

Troch podozrivých – Choukriho C., Mohameda Oualida W. a Ramziho A. – prokuratúra viní z nápomoci k vraždám spáchaných pri teroristickom čine. Ramzi A. podľa úradov navyše spoločne s párom z Albánska – Artanom H. a Enkeledjou Z. – obstaral 31-ročnému útočníkovi Mohamedovi Lahouaiejovi Bouhlelovi zbraň, ktorou pri útoku strieľal na policajtov.

Prokurátor François Molins už vo štvrtok uviedol, že Tunisan Lahouaiej Bouhlel si útok pripravoval viac ako rok. Dokazuje to podľa neho analýza útočníkovho telefónu, v ktorom boli nájdené príslušné fotografie, a výsledky vyhľadávania na internete.

Lahouaiej Bouhlel vošiel 14. júla do davu, ktorý na prímorskej promenáde v juhofrancúzskom Nice slávil sviatok pripomínajúci pád Bastily v roku 1789. Zabil pritom 84 ľudí a ďalšie stovky zranil. Pätnásť zranených je stále v ohrození života.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #teror v Nice