Ozbrojenci v Jerevane prepustili posledných rukojemníkov

Posledných dvoch rukojemníkov v Jerevane prepustili na slobodu ozbrojenci, ktorí v arménskom hlavnom meste prepadli minulú nedeľu policajnú stanicu, zabili tam jedného policajta a ďalších vzali za rukojemníkov. Informovala o tom tlačová agentúra AP s tým, že to oznámil sprostredkovateľ v konflikte.

23.07.2016 18:15
debata (1)

Policajnú stanicu obsadila v nedeľu skupina ozbrojencov, ktorá požadovala prepustenie opozičného predstaviteľa Žirajra Sefiljana zatknutého v júni za ilegálne prechovávanie zbraní.

Vyšetrovatelia tvrdia, že jeho stúpenci plánovali obsadiť vládne budovy. Ďalšou ich požiadavkou je odstúpenie prezidenta Serža Sarkisjana a vytvorenie novej vlády.

Arménska tlačová agentúra Armenpress uviedla, že ako posol medzi arménskymi orgánmi a ozbrojencami fungoval poslanec parlamentu, bývalý generál Vitalij Balasanian.

Ten oznámil, že popoludní ozbrojenci prepustili posledných dvoch rukojemníkov – policajných veliteľov. Zopár hodín predtým prepustili dvoch ďalších policajtov, informovala národná bezpečnostná agentúra.

Podľa sprostredkovateľa ich prepustili po tom, ako arménske orgány splnili ich požiadavku a v blízkosti prepadnutej policajnej stanice zriadili tlačové stredisko.

Cieľom dohody je očividne snaha ozbrojencov dostať väčšiu možnosť upozorniť verejnosť na svoje požiadavky.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Arménsko #jerevan