New York Post zverejňuje fotky nahej Trumpovej manželky

Už druhý deň po sebe sa v pondelok objavila na titulnej strane bulvárneho denníka New York Post fotka nahej manželky republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa Melanie. Fotografie z čias, keď sa imigrantka zo Slovinska živila ako modelka, vyvolali počas vyostrenej prezidentskej kampane rozporuplné reakcie.

01.08.2016 14:12
debata (128)

Zatiaľ čo časť verejnosti ich odmieta ako sexistické, podľa Trumpového poradcu nepredstavuje ich zverejnenie žiadny problém.

Denník patriaci do portfólia mediálneho magnáta Ruperta Murdocha zverejnil Melaniu, ktorú nahú v posteli objíma švédska modelka Emma Erikssonová. O deň skôr sa na titulke objavila slovinská modelka v lascívnej póze s rukou v rozkroku. „Takto ste potenciálnu prvú dámu ešte nikdy nevideli!“ láka podtitulok čitateľa na ďalšie údajne exkluzívne zábery.

Fotografie podľa denníka pochádzajú z roku 1995, keď sa vtedy dvadsaťpäťročná modelka nechala pod menom Melania K. vyfotiť pre dnes už neexistujúci časopis Max Magazine.

Stovky Američanov na sociálnych sieťach fotky odsudzujú. Kým stúpenci Trumpa v tom vidia snahu o poškodenie svojho favorita, ďalší ich označujú za nové dno už tak veľmi urážlivej a drsnej kampane. Trumpov poradca Jason Miller v nedeľu televízii CNN povedal, že sa „kvôli tým fotkám nie je prečo hnevať, je to krásna žena“.

Murdochov newyorský denník už v priebehu republikánskych primárok podporil Trumpa ako najlepšieho prezidentského kandidáta, ktorého označil za „veľmi sľubnú potenciálnu superstar, ktorá robí nováčikovské chyby“. S Trumpom súhlasili aj Murdochove britské médiá, ktoré sa podobne ako newyorský miliardár vyslovili pred júnovým referendom pre odchod Británie z EÚ.

128 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #americké prezidentské voľby #Melania Trumpová