Tureckí nacionalisti údajne zbili v Ankare francúzskeho turistu

V tureckej metropole Ankara v pondelok údajne zbili francúzskeho turistu. Francúz sa stal obeťou útoku tureckých provládnych aktivistov, ktorí po neúspešnom pokuse o štátny prevrat hliadkujú v noci v uliciach miest. Informovala o tom agentúra DPA.

01.08.2016 17:48
debata (32)

Na videozázname zverejnenom na sociálnych sieťach vidno zakrvaveného muža, ktorého útočníci prinútili držať tureckú zástavu a odriekať slová „Mám rád Turecko“ a iné nacionalistické heslá. Z videa je zrejmé, že muž nerozumie dobre po turecky a útočníci ho označujú za Francúza.

Podľa agentúry DPA sa zdá, že video, ktorého autentickosť nebolo možné nezávisle overiť, nakrútili sami útočníci a prebrali ho viaceré turecké médiá vrátane vplyvného denníka Cumhuriyet.

Turecká vláda vedená konzervatívnou Stranou spravodlivosti a rozvoja (AKP) vyzvala po neúspešnom prevrate z 15. júla svojich stúpencov a sympatizantov, aby usporadúvali protesty proti strojcom prevratu a nazvala ich „strážcami demokracie“.

Zhromaždenia, ktoré sa konajú na námestiach veľkých miest, sa vyvrcholia tento víkend veľkými podujatiami na podporu vlády.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #Ankara