V Taliansku rozbili sieť pašerákov ľudí

V Taliansku rozbili nebezpečnú organizáciu, ktorá sa zaoberala pašovaním migrantov. Podľa agentúry AFP to oznámila polícia, ktorá v tejto súvislosti tiež oznámila, že v oblasti Neapola zadržala aj Tunisana, ktorý zrejme túto skupinu riadil a bol tiež napojený na džihádistov.

05.08.2016 13:47
debata (5)

Vyšetrovanie, ktoré vyústilo do zatknutia ôsmich ľudí vrátane predpokladaného vodcu pašeráckej siete, odhalilo, že skupina okrem iného zariaďovala falošné pracovné zmluvy pre migrantov. Tí na základe týchto dokumentov mohli získať povolenie na pobyt, oznámili pracovníci špeciálnej operatívnej skupiny vyšetrovateľov.

Polícia sa domnieva, že šéf organizácie, 41-ročný Tunisan, sa zradikalizoval počas posledných 12 mesiacov. Okrem iného dával na sociálnych sieťach najavo podporu atentátom džihádistov v Paríži.

Operácia proti tejto pašeráckej organizácii sa uskutočnila v čase, keď sa v posledných týždňoch množia prípady vypovedania cudzincov podozrivých z radikalizácie. Vo štvrtok to potvrdil minister vnútra Angelino Alfano, keď zdôraznil, že „v Taliansku prebiehajú intenzívne preventívne akcie k čo najväčšiemu obmedzeniu rizika“.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #pašovanie ľudí