Chlapec v USA sa zabil na obrovskom tobogane

Na obrovskom tobogane, označovanom za najvyšší a najrýchlejší na svete, sa v americkom meste Kansas City zabil desaťročný chlapec.

08.08.2016 09:08
debata (13)
Najvyšší a najrýchlejší tobogan na svete. Foto: SITA, Jill Toyoshiba
Kansas City, šmykľavka, tobogan Najvyšší a najrýchlejší tobogan na svete.

Nešťastie sa podľa agentúry AP stalo v nedeľu. Hovorkyňa parku Winter Prosapiová potvrdila, že chlapec zahynul na šmykľavke, podrobnosti ale prisľúbila neskôr.

„Naozaj nevieme, čo sa stalo, a preto je nutné dôkladné vyšetrovanie. Musíme zistiť, čo sa prihodilo,“ povedala novinárom policajná hovorkyňa Cameron Morganová.

Park bol kvôli vyšetrovaniu uzavretý. Chlapcovym otcom je Scott Schwab, poslanca dolnej komory parlamentu štátu Kansas. Chlapcovi rodičia s ním boli v čase nehody v zábavnom parku.

Verrückt, čo v nemčine znamená bláznivý, bol otvorený v júli 2014 ako súčasť miestneho vodného parku Schlitterbahn. K štartu vedie 264 schodov do výšky 51 metrov, čo zodpovedá 17 poschodiam. Po šmykľavke sa záujemcovia spúšťajú v trojmiestnych člnoch rýchlosťou presahujúcou 100 kilometrov za hodinu. Na jej začiatku absolvujú návštevníci v špeciálnych raftoch takmer kolmý zjazd, po ktorom nasleduje výšvih do výšky štvorpodlažného domu. Tobogan figuruje v Guinnessovej knihe rekordov ako najvyšší na svete. Podľa hovorkyne Prosapiovej je atrakcia každý deň kontrolovaná.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Kansas #tobogan