Nespokojní republikáni našli volebnú alternatívu k Trumpovi

Americkí republikáni nespokojní s prezidentskou kandidatúrou Donalda Trumpa chcú vyslať do boja vlastného uchádzača o Biely dom.

08.08.2016 16:49
debata (52)

Konzervatívny alternatívou newyorského miliardára sa má stať štyridsaťročný Evan McMullin, bývalý popredný poradca republikánskych poslancov a zamestnanec Ústrednej spravodajskej služby (CIA). Oznámila to televízia MSNBC.

Verejne málo známy McMullin sa na sociálnych sieťach zaradil medzi častých Trumpovych kritikov. Rovnako ako Trump ale ani on nikdy nezastával žiadnu verejnú funkciu. Donedávna pôsobil ako politický riaditeľ republikánskeho poslaneckého klubu v Snemovni reprezentantov, v Kongrese pracoval do roku 2013. Pred tým strávil jedenásť rokov v CIA vo funkcii operačného riaditeľa.

„V roku, kedy Američania stratili dôveru v kandidátoch oboch veľkých strán, je čas, aby do hry vstúpila generácia nových vodcov,“ uviedol McMullin vo vyhlásení. „Urobiť správnu vec nie je nikdy neskoro, Amerika si zaslúži oveľa viac, ako nám môžu Donald Trump a Hillary Clintonová ponúknuť. Skromne sa ponúkam ako vodca, ktorý môže miliónom sklamaných Američanov ponúknuť konzervatívnu prezidentskú voľbu,“ konštatoval.

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Evan McMullin