Putin prepustil Ivanova z funkcie šéfa prezidentskej kancelárie

Ruský prezident Vladimir Putin prepustil Sergeja Ivanova z postu šéfa prezidentskej kancelárie. Jeho miesto prevezme Anton Vajna. Informovali o tom ruské médiá s odvolaním sa na oznámenie tlačovej služby Kremľa. Putin pritom naznačil, že Ivanova prepúšťa na jeho vlastnú žiadosť.

12.08.2016 12:47 , aktualizované: 12:57
Vladimir Putin, Sergej Ivanov Foto: ,
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a šéf prezidentskej kancelárie Sergei Ivanov.
debata (20)

Pri stretnutí, ktoré prenášala televízna stanica Rossija 24, povedal prezident, že vychádza v ústrety prianie Ivanova vyslovenému pri nástupe do funkcie, že chce byť šéfom prezidentskej kancelárie najviac štyri roky. Zároveň oznámil, že Ivanov bude jeho osobitným zástupcom pre ekológiu a dopravu.

Správa o výmene na čele prezidentovej administratívy, ktorú teraz povedie Ivanovov doterajší zástupca Vajna, je považovaná za pomerne prekvapivú. Ivanov, ktorý má 63 rokov, je totiž označovaný za jedného z najbližších spolupracovníkov Putina.

Tento bývalý dôstojník KGB v minulosti napríklad zastával funkcie ministra obrany a podpredsedu vlády. Teraz opustí aj kreslo člena prezidentovej bezpečnostnej rady.

Ivanov pri stretnutí s Putinom ale uviedol, že je dĺžkou zotrvania v čele administratívy šéfa štátu vlastne rekordmanom. Vydržal v nej štyri roky a osem mesiacov. V tejto súvislosti pripomenul, že za 25 rokov od jej zriadenia sa v tejto funkcii už vystriedalo 11 ľudí.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Sergej Ivanov