Holandsko opäť zvýšilo bezpečnostné opatrenia na letisku Schiphol

Holandsko opäť zvýšilo bezpečnostné opatrenia na amsterdamskom letisku Schiphol a v jeho okolí. Zrejme až do konca prázdnin budú policajtom pri strážení jedného z najdôležitejších uzlov európskej leteckej dopravy pomáhať aj vojaci, informovala agentúra Reuters.

12.08.2016 20:23
debata (2)

Osobitné bezpečnostné opatrenia na letisku Schiphol platia už od 30. júla. Teraz ich úrady ešte zvýšili. V Holandsku v súčasnosti platí druhý najvyšší stupeň ohrozenia teroristickým útokom.

Podľa agentúry Reuters má Holandsko k dispozícii určité indície, ktoré svedčia o možnom ohrození letiska. „Detaily o povahe informácií, ktoré máme, stále nemôžeme povedať,“ povedal Adam Elzakalai, starosta obce Haarlemmermeer, ku ktorej letisko Schiphol administratívne patrí. Frustráciu obyvateľov pre tajnostkárstvo úradov starosta vraj síce chápe, je podľa neho však nutné, „aby sme ochránili naše zdroje a zachovali našu informačnú výhodu“.

Pri ceste na letisko by mali cestujúci počítať so zdržaním približne pol hodiny, uviedla agentúra Reuters.

Holandsko je súčasťou medzinárodnej koalície, ktorá útočí na pozície radikálov z organizácie Islamský štát (IS) v Iraku. Teroristické útoky vo Francúzsku, Belgicku a Nemecku, ku ktorým sa IS prihlásil, spáchali radikáli údajne predovšetkým z dôvodu členstva príslušných štátov v medzinárodnej koalícii. Holandsko je tak podľa mnohých ďalším možným terčom teroristov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #bezpečnosť #letisko #Holandsko #IS #Schiphol