V New Yorku zavraždili imáma a jeho spolupracovníka z mešity

Imáma jednej z newyorských mešít v sobotu zastrelili spolu s jeho blízkym spolupracovníkom za denného svetla, cestou z popoludňajších modlitieb. Informovala o tom agentúra AP.

14.08.2016 08:54 , aktualizované: 09:18
new york, imam, streľba Foto: ,
Newyorská polícia na mieste zločinu.
debata (12)

Polícia motív činu nepozná. Zatiaľ nie sú podľa nej žiadne dôkazy, že obete zabili pre ich vieru.

Päťdesiatpäťročný imám mešity Maulám Akondží, pôvodom z Bangladéša, prišiel do New Yorku pred dvoma rokmi. On a jeho šesťdesiatšty­riročný spolupracovník Thara Uddín boli usmrtení guľkou zozadu do hlavy krátko potom, čo opustili mešitu v Ozone Park v štvrti Queens. Podľa polície záznamy bezpečnostných kamier svedčia o tom, že k nim zozadu pristúpil muž v tmavom tričku, začal strieľať a ihneď po čine sa ešte so zbraňou v ruke dal na útek.

V súvislosti so zločinom doteraz nikoho nezadržali.

Spomínaná mešita slúži komunite bangladéšskych prisťahovalcov. Jeden z veriacich, ktorý ju navštevuje, uviedol, že členovia komunity boli v poslednej dobe terčom nepriateľského správania, okrem iného nadávok. Aj podľa ďalších miestnych moslimov môže zločin súvisieť s náboženskou neznášanlivosťou. „Necítime sa v túto chvíľu bezpečne. Ohrozuje to nás osobne aj našu budúcnosť, nemôžeme sa teraz po štvrti voľne pohybovať, chceme spravodlivosť,“ povedal televíznej stanici CBS jeden z veriacich. Zavraždený imám bol podľa veriacich „skvelý, mierumilovný človek“.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #New York #imám