Výbuch na juhovýchode Turecka zabil šesť ľudí

Explózia výbušniny nastraženej v aute pri policajnej stanici neďaleko mesta Diyarbakir na juhovýchode Turecka pripravila o život šesť ľudí, vrátane dvoch civilistov. Ďalších najmenej 21 ľudí utrpelo zranenia, oznámil turecký vicepremiér Numan Kurtulmuş. Útok pripísal kurdským separatistom zo Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorí v tejto oblasti zvádzajú tvrdé boje s tureckou armádou.

15.08.2016 13:41 , aktualizované: 17:30
turecko, výbuch, Diyarbakir Foto:
Výbuch poškodil policajnú stanicu aj cestu pri dedine Şükürlü, ktorá spája okresy Çinar a Bismil.
debata

Výbuch zasiahol cestu pri dedine Şükürlü, ktorá spája okresy Çinar a Bismil, a budovu policajnej stanice, uviedla agentúra AP. Okrem štyroch policajtov zomrelo aj dieťa jedného z nich a tiež ďalší civilista. Bomba podľa fotografií vyhĺbila na mieste obrovský kráter a priľahlú policajnú budovu úplne zničila.

Na policajné a vojenské ciele útočia na juhovýchode krajiny predovšetkým povstalci zo zakázanej PKK. Tí po minuloročnom krachu mierových rokovaní s vládou opäť so zbraňou v ruke bojujú za autonómnu Kurdistanu a za práva Kurdov v Turecku. Počas armádnej ofenzívy proti Kurdom už zahynulo niekoľko tisíc kurdských bojovníkov a stovky civilistov a vojakov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #explózia