Ruská kontrarozviedka likvidovala údajných kaukazských extrémistov

Štyroch údajných severokaukazských extrémistov komando ruskej tajnej služby zabilo v bytovom dome na juhozápade Petrohradu. Pri operácii, ktorú podľa očitých svedkov sprevádzali výbuchy a streľba z automatických zbraní, nebol nikto z civilistov zranený.

17.08.2016 17:18
ruské komando, severokaukazskí extrémisti Foto: ,
Komando ruskej tajnej služby zasahovalo v obytnom dome v Petrohrade proti údajným severokaukazským extrémistom.
debata (30)

Pri Moskve dvojica útočníkov, pochádzajúcich zo Strednej Ázie, zranila dvoch policajtov. Oboch útočníkov polícia zastrelila.

Akcia kontrarozviedky FSB v druhom najväčšom ruskom meste je nezvyčajná, pretože zásahy proti kaukazským povstalcom sa odohrávajú takmer výhradne v Dagestane, Ingušsku alebo Čečensku na severnom predhorí Kaukazu. Ťažkoodenci pri operácii v Petrohrade ani neevakuovali šestnásťposchodový dom, kde sa údajní teroristi ukrývali, akciu na mieste sledovali aj novinári.

Na severovýchodnom okraji Moskvy dnes podľa oznámenia polície dvaja muži zaútočili pištoľami a sekerami na post dopravnej polície a dvoch policajtov zranili. Jeden útočník bol na mieste zabitý, druhý zahynul pri zatýkaní, keď kládol policajtom odpor.

Páchatelia útoku podľa ruských vyšetrovateľov pochádzali z niektorej z krajín Strednej Ázie. V okolí hlavného mesta boli policajné jednotky uvedené do stavu zvýšenej pohotovosti.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #komando #FSB #severokaukazskí separatisti