Pri výstupe na Mont Blanc zahynuli traja ľudia vrátane Slovenky

Pri výstupe na najvyššiu alpskú horu Mont Blanc vo Francúzsku zahynul 50-ročný nemecký sprievodca a jeho dve klientky, 32-ročná Slovenka a 33-ročná Britka poľského pôvodu. Vydali sa na cestu v utorok a ich telá sa našli postupne v stredu a štvrtok, uviedli francúzske médiá. Podľa francúzskych úradov trojicu zabila lavína.

18.08.2016 11:22 , aktualizované: 13:41
Mont Blanc, Alpy Foto:
Pri výstupe na najvyššiu alpskú horu Mont Blanc zahynula okrem nemeckého sprievodcu a Britky poľského pôvodu aj Slovenska.
debata (2)

Pátranie s pomocou záchranárskych psov sa začalo v stredu večer, keď sa trojica podľa plánu mala vrátiť do strediska Chamonix. „Telá žien sa našli po štyroch hodinách v oblasti (Mont Maudit – Prekliata hora) v masíve Mont Blanc. Telo sprievodcu sa našlo dnes ráno,“ povedal médiám policajný hovorca.

„Skupinu strhla lavína sérakov, čiže veľkých kusov ľadu,“ uviedol predstaviteľ záchranárov pre spravodajský portál FranceTVinfo.

„Lavína spadla v utorok vo výške 4100 metrov krátko pred piatou hodinou rannou, keď vzájomne previazaná trojica stúpala po ľadovom svahu Mont Maudit. Odniesla všetky tri obete do vzdialenosti 150 metrov,“ spresnil veliteľ jednotky vysokohorských žandárov v Chamonix Stéphane Bozon.

Trojica zahynula len niekoľko dní po sérii smrteľných nehôd vo francúzskych Alpách. Ich obeťami sa stali minulý víkend skokan v kombinéze wingsuit, dvaja skalolezci, inštruktor letu na rogale a paraglajdista. Vo francúzskych Alpách totiž vrcholí turistická sezóna a dovolenkári sa nahrnuli do horského masívu, pripomenul portál Telegraph.co.uk.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alpy #Mont Blanc