Nemecký minister vnútra je za zákaz burky a dvojitého občianstva

Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziére (CDU) chce zákaz moslimskej burky na väčšine verejných miest. Na požiadavke sa v piatok zhodol so zemskými ministrami vnútra za konzervatívnu stranu CDU/CSU. De Maizière je aj proti trvalej dvojitej štátnej príslušnosti, informovala agentúra DPA.

19.08.2016 11:29
debata (17)

„Zhodli sme sa, že chceme aj právne predpísať príkaz ukazovať tvár tam, kde je to potrebné na spolužitie našej spoločnosti – za volantom, na úradoch, v školách, vo verejných službách, na súde,“ povedal de Maizière po rokovaní so zemskými ministrami vnútra. Odmietnutie burky vraj nemá nič spoločné s bezpečnosťou, ale so sociálnou súdržnosťou.

Spolkový minister vnútra chce tiež zrušiť existujúce pravidlá týkajúce sa dvojitého občianstva. „Som za to, aby sa človek nakoniec prihlásil k jednému občianstva. Dlhodobo by nemal mať dvojaké,“ vyhlásil de Maizière.

Do roku 2014 sa stávali v Nemecku narodené deti cudzincov nemeckými občanmi a len spočiatku mali aj štátnu príslušnosť rodičov. Vo veku 18 až 23 rokov sa väčšina z nich musela rozhodnúť, ktorý pas si ponechá. Od decembra 2014 môžu mať tieto deti trvale nemeckú aj cudziu štátnu príslušnosť odvodenú od rodičov.

Jednotlivé druhy moslimských odevov.
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #búrka #utečenci #Thomas de Maiziere #zahaľovanie