India: Lekári vytiahli zo žalúdka muža 40 nožov, ktoré zhltol

Lekári v severnej Indii chirurgicky odstránili 40 nožov zo žalúdka muža, ktorý ich zhltol počas uplynulých dvoch mesiacov. S odvolaním sa na zdravotnícke zdroje to uviedla agentúra AP. Štyridsaťdvaročný pacient, ktorý pracuje ako strážnik, lekárom povedal, že sa mu páčila chuť nožov a že sa z ich prehĺtania stal pre neho návyk.

23.08.2016 11:12
India, pacient, nože, operácia Foto:
Muž prehltol asi 40 nožov, lekárom povedal, že sa mu páčila chuť nožov a že sa z ich prehĺtania stal pre neho návyk.
debata (1)

„Povedal nám, že nože prehĺtal a zapíjal ich pohárom vody. Pre svoje správanie nemá vysvetlenie. Iba cítil naliehavú potrebu to robiť,“ uviedol jeden z lekárov, ktorí sa podieľali na piatkovej päťhodinovej operácii pacienta.

Strážnik sa teraz zotavuje v nemocnici v štáte Pandžáb. Podľa lekárov dotyčný pravdepodobne trpí nejakou neobvyklou duševnou poruchou. Lekári uviedli, že niektoré z vreckových nožov v pacientovom žalúdku boli zatvorené, iné otvorené s čepeľou dlhou až 18 centimetrov.

Do nemocnice prišiel muž pred dvoma týždňami a sťažoval sa na silné bolesti brucha. Lekári vykonali endoskopiu a domnievali sa, že má pacient v bruchu veľký nádor. Vraj vytiahli mužovi zo žalúdka najprv 28 nožov, potom odhalili ešte 12 ďalších.

Pacient trpel silným vnútorným krvácaním, pretože mu nože poškodili steny žalúdka. Od operácie muž tvrdí, že neznesie pohľad na nôž.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #žalúdok #India #návyk