K streľbe na policajtov v Kodani sa prihlásil tzv. Islamský štát

Teroristická organizácia Islamský štát (IS) sa prihlásila k štvrtkovému útoku v kodanskej štvrti Christiania, kde strelec zranil dvoch policajtov a jedného turistu. Policajti sa k vyhláseniu IS nevyjadrili, podľa zdrojov agentúry DPA však doterajšie vyšetrovanie dáva čin do súvislosti skôr s obchodom s drogami než s terorizmom.

02.09.2016 20:49
dánsko, streľba Foto: ,
Incident v bohémskej štvrti Christiania sa stal v noci na štvrtok pri policajnom záťahu proti obchodníkom s hašišom.
debata (11)

Islamskí radikáli prostredníctvom svojej agentúry Amak označili útočníka za „vojaka IS“. „Páchateľ útoku na políciu v Kodani vykonal túto operáciu v reakcii na výzvu na napádanie štátov medzinárodnej koalície (ktorá v Sýrii a v Iraku bojuje proti IS),“ uviedla agentúra.

Incident v bohémskej štvrti Christiania sa stal v noci na štvrtok pri policajnom záťahu proti obchodníkom s hašišom. Policajti si všimli 25-ročného mladíka, ktorého poznali z minulosti pre jeho drogové delikty. Pri pokuse o jeho zadržanie mladík náhle vytiahol pištoľ a začal páliť.

Strelec zasiahol jedného z policajtov do hlavy, druhého do nohy. Do nohy postrelil tiež jedného turistu. Páchateľ z Christiania utiekol, ráno ho však policajti vypátrali a chytili. Pri zatýkaní na policajtov znovu strieľal, tí paľbu opätovali a muža postrelili. Útočník v nemocnici svojim zraneniam podľahol.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Dánsko #IS