Talianske námorníctvo zachránilo vyše 2 700 migrantov

Už o viac ako 2 700 žiadateľoch o azyl, ktorých v pondelok zachránili z vôd Stredozemného mora, ale aj o objavení tiel 15 zosnulých migrantov, informovalo večer v aktualizovanej informácii talianske námorníctvo.

05.09.2016 21:53
debata (70)

Podľa pôvodnej správy z rovnakého zdroja sa podarilo zachrániť 500 žiadateľov o azyl a nájsť i telá šiestich zosnulých migrantov, a to počas celkove šiestich záchranných akcií.

V aktualizovanej správe sa už uvádza 23 takýchto operácií, na ktorých sa zúčastnili posádky viacerých hliadkovacích plavidiel. V štyroch prípadoch sa migranti plavili na loďkách, v 19 na gumových člnoch.

Na sklonku augusta sa počet zachránených migrantov z vôd Stredozemného mora medzi pobrežím severoafrickej Líbye a talianskym ostrovom Sicília vyšplhal na celkovo asi 14 000 osôb v priebehu piatich kalendárnych dní.

Štatistické údaje Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) hovoria o tom, že v období od januára do 1. septembra 2016 dorazilo do Talianska 117.590 migrantov, čo znamená, že ich počet sa priblížil úrovni z porovnateľného obdobia minulého roka.

70 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Stredozemné more #žiadateľ o azyl