Trump mladší prirovnal sýrskych utečencov k miske cukríkov

Tweet, v ktorom syn Donalda Trumpa prirovnal sýrskych utečencov k miske cukríkov, vyvolal kritiku na sociálnej sieti aj medzi politikmi. Odkaz na twitteri zverejnený s oficiálnym logom republikánskeho uchádzača o prezidentský úrad hovorí: Keby ste mali misku cukríkov a ja by som vám povedal, že tri z nich vás môžu zabiť, vzali by ste si ich plnú hrsť? To je náš problém so sýrskymi utečencami.

20.09.2016 17:17
debata (30)

Text je doplnený fotografiou misky farebných cukríkov a pod podpisom Donald Trump junior je nasledujúci dodatok: Tento obrázok hovorí za všetko. Zanechajme politickú korektnosť, kvôli ktorej Amerika nie je prvá.

Ako poznamenala stanica CNN, Donald Trump mladší toto prirovnanie nevymyslel, ale prevzal od bývalého republikánskeho člena Snemovne reprezentantov Joea Walsha. Ten nemeškal a v reakcii na twitteri napísal: Donald, toto som hovoril minulý mesiac, som rád, že súhlasíš.

Hovorca kampane Hillary Clintonovej Nick Merrill označil Trumpov názor za „nechutný“. Kým prezidentská kandidátka demokratov Hillary Clintonová v kampani vyzvala na prijatie väčšieho množstva utečencov zo Sýrie, jej súper Trump žiada prísne preverovanie prichádzajúcich a zákaz vstupu ľudí z krajín považovaných za podhubie terorizmu. K nim radí okrem iného Sýriu.

K debate na twitteri sa pripojili aj ďalší. Jon Favreau, ktorý v minulosti pracoval pre prezidenta Baracka Obamu, vo svojej odpovedi použil fotografiu zraneného sýrskeho chlapca sediaceho na kresle v sanitke. Donald Trump mladší, tu je jedno z miliónov detí, ktoré si dnes prirovnal k otrávenému cukríku, napísal Favreau.

Nasledovali ďalšie reakcie, ktorých autori vyjadrujú odpor k prirovnávaniu Sýrčanov utekajúcich pred bojmi v ťažkých podmienkach k cukríkom. Hudobník John Legend, ktorý patrí k Trumpovým odporcom a na twitteri ho často kritizuje, napísal ironickú glosu o spôsobe, akým chce Trump riešiť problémy: Existuje maličká možnosť, že sa z každého môže stať vrah. Tak sa zbavme všetkých, a teraz !!

30 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Donald Trump #sýrski utečenci