Z vraždy Čecha v Londýne bol obvinený 29-ročný muž

Zo stredajšej vraždy českého občana v Londýne bol obvinený dvadsaťdeväťročný muž, ktorého polícia zatkla v piatok. Informujú o tom britské médiá. Ďalší dvaja zadržaní vo veku 19 a 16 rokov boli prepustení na kauciu, však začiatkom októbra by sa mali opäť dostaviť na policajnú stanicu vo východnom Londýne.

25.09.2016 18:58
debata (13)

Obvinený Raymond Sculley sa má hneď v pondelok postaviť pred súd. Podľa vyšetrovateľov sa Čech nepohodol v reštaurácii Perfect Fried Chicken na ulici East India Dock neďaleko svojho bydliska so skupinou mladíkov. Tí si potom na neho počkali vonku a surovo ho napadli.

Priateľom zavraždeného Čecha sa už podarilo cez internet vybrať 10 000 libier, ktoré sú potrebné na prevoz tela do Českej republiky. Na internetovej stránke pre skupinové financovania (crowdfunding) GoFundMe prispelo na repatriáciu pozostatkov za jediný deň takmer 500 ľudí.

„Peniaze, ktoré sa nám podarí vybrať, budú použité predovšetkým na nákladný prevoz tela do Českej republiky, späť k jeho rodine. Za každú pomoc ďakujeme,“ uviedla na webe zakladateľka zbierky. Po 18:00 SELČ bolo už viac ako 13 000 libier.

Spolubývajúci tridsaťjedenročného Zdeňka M. britským médiám povedal, že počet finančných príspevkov svedčí o tom, koľko mal zavraždený muž priateľov. „Sme radi, že sa toľko vybralo, prispelo naozaj veľa ľudí. Mal veľa kamarátov,“ dodal. „Bol to skvelý muž s veľkými snami a veľkým srdcom. Zaslúžil si žiť,“ napísala na stránke GoFundMe jedna z prispievateliek.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Londýn #vražda #Čech