Zomrel 6-ročný chlapec, ktorého zranil strelec v americkej škole

Šesťročný chlapec, ktorého v stredu v americkej škole postrelil štrnásťročný útočník, v sobotu svojim zraneniam podľahol. Informovala o tom agentúra AP.

02.10.2016 10:01
debata (5)

Strelec podľa polície najprv zabil vlastného otca, potom odišiel do školy, kde postrelil dve deti a jednu učiteľku. Prokuratúra ho v piatok obžalovala z vraždy a z trojnásobného pokusu o vraždu.

Obeť streľby dostala zásah do nohy, ktorý narušil jednu z hlavných tepien. Chlapec kvôli tomu stratil veľa krvi a lekári od incidentu označovali jeho stav ako kritický. V sobotu oznámili, že kvôli strate krvi došlo k závažnému poškodeniu mozgu, ktoré viedlo k smrti dieťaťa. To sa tak stalo druhou obeťou streľby v meste Townville v Južnej Karolíne.

Motív činu strelca, ktorý je z rozhodnutia súdu vo väzbe, vyšetrovatelia stále nepoznajú. Už skôr vylúčili súvislosť s terorizmom alebo rasový podtext incidentu. Zatiaľ ani nie je známe, že by mal útočník nejaký vzťah k svojim obetiam.

V posledných rokoch sa strieľalo na niekoľkých amerických školách, páchateľom bol väčšinou duševne narušený jedinec. Podobné násilie vždy oživí diskusiu o podmienkach držania zbraní v USA, kde ústava zaručuje občanom právo vlastniť zbraň na svoju obranu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba v usa