Alain Juppé je o krok bližšie k nominácii na francúzskeho prezidenta

Podľa najnovšieho prieskumu verejnej mienky agentúry Kantar Sofres sa rozdiel medzi bývalým francúzskym prezidentom Nicolasom Sarkozym a primátorom Bordeaux Alainom Juppém v boji o kandidáta pravice na prezidenta zvýšil v neprospech Sarkozyho.

10.10.2016 14:19
Alain Juppé Foto: ,
Alain Juppé má podľa prieskumov 14 percentný náskok pred Nicolasom Sarkozym.
debata (1)

Podľa prieskumu vykonaného medzi 30. septembrom a 6. októbrom by v pravicových primárkach 20. novembra bývalý francúzsky premiér získal 42% hlasov, kým Sarkozyho podpora by bola na úrovni 28 percent. Podľa portálu politico.eu si Juppé v porovnaní s posledným prieskumom verejnej mienky v priamej konfrontácii so Sarkozym polepšil o tri percentuálne body.

Sarkozy sa počas posledného týždňa zameral na získanie podpory pravicového krídla Republikánskej strany. V piatok 7. októbra vyzval na uskutočnenie dvoch referend, jedného, či zakázať „rodinné preskupenie“, prostredníctvom ktorého by imigranti mohli mať členov svojej bezprostrednej rodiny so sebou vo Francúzsku a druhé týkajúce sa povolenia štátu uväzniť, respektíve neuväzniť ľudí, ktorých mená sú na zo zozname sledovaných teroristov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby #Nicolas Sarkozy #Alain Juppé