Parížsky Bataclan po masakre opäť otvoria koncertom Stinga

Parížsky klub Bataclan sa po minuloročnom krvavom útoku islamistov znovu otvorí v sobotu 12. novembra. Slávnostné obnovenie prevádzky začne koncert britského speváka Stinga, uviedol web denníka Le Parisien.

04.11.2016 13:28
Eagles of Death Metal, Bataclan, Paríž, teror Foto:
Vlani v novembri teroristi udreli až na piatich miestach v Paríži. Najviac ľudí - až 89 zahynulo v klube Bataclan na koncerte skupiny Eagles of Death Metal.
debata (1)

Sting bude prvým umelcom, ktorý v klube vystúpi rok po teroristickom útoku. Pri tom v hudobnej sále vlani 13. novembra zabili 90 ľudí a desiatky ďalších zranil. Výťažok z koncertu dostane združenie obetí a pozostalých, oznámil bývalý frontman kapely Police na svojom webe.

Druhý deň sa pri klube Bataclan uskutoční pietne zhromaždenie, pri ktorom podľa francúzskych médií odhalia pamätnú dosku. Ceremoniálu sa v deň výročia útoku okrem príbuzných obetí zúčastnia zrejme aj členovia americkej skupiny Eagles of Death Metal, ktorej predstavenie útok prerušil.

Na stredu 16. novembra je naplánované vystúpenie britského rockera Peteho Dohertyho, o ktorom sa pôvodne predpokladalo, že bude prvým účinkujúcim v znovuotvore­nom klube.

Pri večerných atentátoch 13. novembra 2015 zabili v Bataclane traja islamskí útočníci 90 ľudí. Takmer súbežne zavraždili iní islamisti na športovom štadióne a vo dvoch parížskych reštauráciách ďalších 40 ľudí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #teror v Paríži #Bataclan